Hoitomuodot

Ompun Osaavat Kädet tarjoaa Kalevalaista jäsenkorjausta ammattitaidolla.
Hoitomuotoina Kauhajoella ja Vammalassa Kalevalainen jäsenkorjaus ja äänimaljahoidot, intialainen päähieronta ja Ompun rentouttava päähieronta, detox kehonpuhdistus ja enkelienergiahoidot (opiskelut vielä vaiheessa)..
Kauhajoella ja Vammalassa lisäksi äänimalja hoidot kahdelle Ja Kauhajoella sointukylvyt pienryhmille.Tilaa hyvää oloa itsellesi tai lahjaksi ajanvarauslinkin kautta.

Ompun Osaavat Kädet, Kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalainen Jäsenkorjaus

Kalevalainen jäsenkorjauson kansanperinteeseen pohjautuva manuaalinen kehon tuki- ja liikuntaelimistöön kohdistuva pehmyskudoskäsittely eli mobilisaatiohoito. Se on EU-nimikesuojattu hoitomuoto jota valvoo Kansanlääkintäseura ry.
Hoidossa hoidetaan kehon virheasennoista johtuvia kiputiloja sekä aineenvaihduntahäiriöitä. Hoito on kiireetön, lempeä muoto hoitaa ja vapauttaa kehosi liikkumaan vapaammin ja sinut nukkumaan paremmin. Hoito etenee jaloista päälakeen ja siihen varataan 2 tuntia aikaa. 

Hoidon voivat estää mm.

 • flunssa
 • tuoreet vammat (luunmurtumat, lihasrepeämät tms.)
 • ihon tulehdukset
 • paha sydänvika
 • verenvuototauti (hemofilia)
 • kaulavaltimon ahtauma
 • suurentunut kilpirauhanen
 • kasvain tai syöpä
 • paha osteoporoosi
 • reuma ärhäkässä vaiheessa
 • HIV-infektio
 • raskauden ensimmäinen kolmannes
 • 3 ensimmäistä kuukautta synnytyksen jälkeen
 • alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena oleminen
 • hermojuuriaukon ahtaumat (spinaalistenoosi)
 • nikamakaaren höltymä ja siirtymä (spondylolyysi ja spondylolisteesi)
 • hermotusvauriot
 • Marevan-lääkitys (mikäli annostus ei ole tasapainossa)
 • tekonivel (ei estä hoitoa, mutta hoitajan pitää olla tietoinen tekonivelen olemassaolosta)
 • alle 2 viikkoa vanha rokotus

Nämä eivät kaikki estä hoidon antamista, mutta hoitoa voidaan joutua muokkaamaan tilanteeseesi sopivaksi, joten on hyvä kertoa näistä avoimesti jo varausvaiheessa.

Lisää tietoakalevalaisesta jäsenkorjauksesta ja osaajaluettelon löydät osoitteesta https://www.kansanlaakintaseura.fi/

Ompun Osaavat Kädet, Kalevalainen jäsenkorjaus

Äänimaljahoito 

Äänimaljahoito on lempeä tapa hoitaa sekä kehoa että mieltä.

Äänimaljahoidossa käyt makuulle päivävaatteissa ja kehollesi asetetaan kolme maljaa joita soitetaan kehosi eri pisteissä.  Hoidossa kehon päälle asetettuun maljaan napautetaan kevyesti iskimellä, jolloin ääni resonoi jokaisessa solussa. Kehosi käydään läpi sekä selän että rinnan puolelta. Voidaan suorittaa myös vain toiseltapuolen pidempänä soittosarjana. Hoito on lempeä ja se poistaa stressiä ja hermostuneisuutta, sekä ylivirittyneisyyttä, mutta myös avaa tukoksia ja kireitä lihaksia. Aukeaahan ruuvikin tärinällä, miksi ei siis kireä lihas. Värähtely etenee kehon nesteessä, jota kehossamme on 45-75%. Ääni etenee vedessä noin 1500 metriä sekunnissa, kun ilmassa ääni etenee vain noin 350 metriä sekunnissa. Siksi äänimaljahoito on niin vaikuttava hoitomuoto solutasolta alkaen.   Äänen värinä kulkee kehossamme todella syvälle tavoittaen nekin pisteet mihin muuten emme pääse käsiksi.

Esteet hoidolle: vakavat sydänsairaudet, sydämentahdistin, syöpähoidot kesken, verisuonitukokset,kuume, flnssa, antibioottilääkitys kesken.

Äänimaljahoito vaikuttaa meihin usealla eri tasolla: kuuloaistin kautta, aivojen kautta sekä anatomisesti. Äänimaljat tuottavat värähteleviä ja luonnollisia ylä-ääniä, jotka voimme tuntea tai aistia kehossamme. Äänen värähtelyn kautta tuleva syvärentouttava vaikutus perustuu synkronisoitumiseen, jolloin aivoaallot (aivosähkökäyrä) synkronoituvat harmonisiin ääniin.

Äänimaljahoidon vaikutuksina ovat verenpaineen lasku, hengityksen syveneminen, rentoutumisen tunteen lisääntyminen, unen laadun parantuminen, levollisuuden ja tasapainoisuuden tunteen lisääntyminen sekä lihasjännitysten helpottuminen.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta tehdään rauhallisen taustamusiikin tai hijaisuuden keskellä istuvassa asennossa. Siinä huomioidaan hartia-alue ja tietenkin pää ja kasvojen alue. Hoito on rentouttava ja stressitasoa laskeva. Teen hoidon ns. kuivana eli en käytä öljyjä joten hoidon jälkeen voit jatkaa päivääsi normaalisti.

Ompun rentouttava päähieronta 

Ompun rentouttava päähieronta tehdään hiljaisuudessa tai rentouttavan taustamusiikin soidessa asiakkaan ollessa makuuasennossa kevyesti peiteltynä. Ei haittaa vaikka hieman torkahtaisi. Hoidossa keskitytään kaulan/niskan alueen mutta eritoten pään ja kasvojen alueen kireyksien aukaisuun. Hoito tehdään ilman öljyjä, paitsi jos ihon kuivuus vaatii hieman kasvojenalueelle. Mutta hiuksesi eivät öljyynny hoidon aikana. 

Detox kehonpuhdistus 

Kehoa puhdistavassa ja kipua lievittävä Detox-jalkakylpy aktivoi kehon ja solujen toimintaa, tehostaen siten kuona-aineiden ja kipua tuottavien aineiden poistumista kehosta. Kuona-aineet, raskasmetallit ja myrkyt poistuvat jalkojen ihohuokosten kautta kylpyveteen.

Detox-jalkakylpy lisää verenkiertoa erityisesti jalkapohjien ja alaraajojen alueella. Hoito vilkastuttaa myös nestekiertoa, mikä vähentää turvotusta ja tehostaa aineenvaihduntaa.

Hoidon (erityisesti sarjahoidon) positiivisia vaikutuksia ovat mm. parantunut unen laatu, ihon kirkastuminen, aineenvaihdunnan ja ruoansulatuksen tasapainottuminen sekä virkistynyt olo.

Detox-jalkakylpyhoito antaa rauhoittavan vaikutuksen kiireen keskellä, hoito kestää 30 min. Puhdistusprosessi jatkuu kehossa vielä 48–72 tuntia. Kuona-aineista vapautuneen kehon elinvoimaa ylläpidetään parhaiten terveellisellä ravitsemuksella, hyvällä nesteytyksellä ja riittävällä liikunnalla. Huolehdi riittävästä veden juonnista hoidon jälkeen.

Puhdistuksen edut

 • Ääreisverenkierto paranee
 • Kehon pH-arvo tasaantuu
 • Parantaa unen laatua
 • Auttaa elimistöä puhdistumaan haitallisista viruksista, bakteereista, sienistä ja hiivasta
 • Edesauttaa aineenvaihduntaa ja vastustuskyky paranee
 • Auttaa laihduttamisessa
 • Hapettaa kehoa ja näin auttaa poistamaan särkyjä ja kiputiloja
 • Poistaa raskasmetalleja
 • Tehostaa maksan ja munuaisten myrkynpoistoa
 • Lisää energiaa
 • Nopeuttaa parantumista sairauksista ja vammoista
 • Positiivinen vaikutus ihon hyvinvointiin

Hoitoa ei suositella henkilöille:

· joilla on sydäntahdistin tai jokin muu sähköinen säätelijä, keinoelin tai muuta metallia elimistössä tai kehossa

(Jos esim. nilkassa metallia niin hoito voidaan tehdä käsien kautta.)
· joilla on syöpä hoitovaiheessa
· jotka käyttävät immuunijärjestelmää hidastavia lääkkeitä
· epilepsiaa sairastaville
· raskaana oleville tai imettäville
· alle 12- vuotiaille lapsille
· jotka ovat juuri menossa leikkaukseen

Enkelienergiahoidot

Hoidon aikana olet makuuasennossa omissa vaatteissasi peiteltynä peiton alle. Tässä hoidossa kehoasi ja chakrajärjestelmääsi hoidetaan henkimaailman, erityisesti enkelien avustuksella energeettisesti. Hoito on miellyttävää ja rentouttavaa.
Hoito suoritetaan hiljaisen taustamusiikin tai halutessasi hiljaisuuden keskellä. Ei haittaa vaikka hieman torkahtaa hoito menee silti perille kehoosi. Hoidon aikana tulla myös selväaistimuksia tai joku henkimaailman tulija voi tulla viestin kanssa, tästä kuulet sitten kesken hoidon sekä hoitopalautteessa hoidon jälkeen.
Energiahoidossa käydään läpi asiakkaan koko vartalo, hoidan liikuttamalla käsiä asiakkaan yllä tai kevyesti keholla liikuttaen. Hoidossa saatan myös käyttää energiakiviä hoitamaan asiakasta.
Kuvassa: Gabriel nauttii omasta hoidostaan.

Hoitokokemukset vaihtelevat todella paljon, ja ovat yksilöllisisä. Toiset kokevat kehossaan pistelyä, lämpöä, kylmää, värinää. Ja joku taas saattaa nähdä meditatiivisessa tilassa värejä, lapsuusmuistoja ja joku jopa oman suojelusenkelinsä.
Enegiahoidossa ei ole niin sanottuja vasta-aiheita/ kontraindikaatiota, joten se on täysin turvallista. Hoitokokemus on lähinnä henkinen ja rentouttava.
Energiahoidossa ei käytetä mitään kosmeettisia-aineita tai tehdä kliinisiä hoitotoimenpiteitä vaan hoitokokemus on lähinnä henkinen ja rentouttava.
Hoitoon sisältyy pieni keskustelu hoitajan kanssa, ennen ja jälkeen hoidon. Varsinaisen hoidon kesto on n. 40 min.

Enkelienergiahoitoa tarjoan myös eläimille paikanpäällä .
Energiahoitoa on mahdollisuus kokeilla myös ihmisille ja eläimille etähoitona. Etähoidon hinta on 25€ edullisesti tarjolla opiskelijahintaan.